Mig, reflektion

Kvinderetreat med Maj My Humaidan

Oktober er den måned hvor jeg fylder år og i år gav jeg mig selv en tur på kvinderetreat med Maj My Humaidan (Du kan læse mere om Maj Mys retreats her). Jeg har fulgt Maj Mys blog stort set siden hun startede og har fulgt med på sidelinjen når hun ellers har afholdt retreats, overvejet om det var nu jeg skulle prøve sådan noget. Med alt det der er sket i mit liv de sidste to år og med de forandringer der er undervejs, syntes jeg tiden var inde til at tage mig tid til at fokusere på mig i en weekend og muligvis få nogle rigtigt gode indput fra andre kvinder samtidigt. Så med megen usikkerhed bookede jeg en plads på Maj Mys oktober retreat og krydsede fingre for at det var noget for mig. Og afsted jeg tog, med færgen fra Fynshav til Søby.

 

Det var en mindblowing oplevelse, som jeg under enhver der føler sig klar til at åbne sindet og prøve noget udenfor deres komfort zone. Det var egentligt ikke fordi vi som sådan gjorde noget fuldstændigt vanvittigt, vi var bare ni kvinder, der mødte op ved et stort sommerhus på Ærø og blev guidet gennem samtale, ro og lækker mad og gennem vores samtaler med hinanden så nye muligheder i vores liv.

Var det grænseoverskridende? Om det var, men ikke fordi der var nogen der insisterede på at grænser skulle overskrides, mere at rummet og samværet lagde op til en hudløs ærlig dialog om ens inderste og mest sårbare følelser og det var, i hvert fald for mig, mega grænseoverskridende at åbne mig op på den måde overfor en gruppe fuldkomment fremmede kvinder. Men vi gjorde det alle sammen og fandt en samhørighed igennem vores sårbarhed og ærlighed. Så ja, det var grænseoverskridende, men også enormt livsbekræftende og faktisk tog jeg hjem med en følelse af ærefrygt for hvor seje alle disse kvinder var (og mig selv også, sagde hunden). Vi åbnede alle op og gav andre mulighed for at fortælle hvordan de så os og vores livsrejse – det havde en imponerende power.

 

Vi nød solopgangen i al dens væsen. Fra de første spæde farver, til solens gyldne frembrud mellem skyerne. Jeg var forundret over hvor meget vi faktisk går glip af i vores forsøg på at løbe hurtigt nok i samfundets hamsterhjul.

 

Det skønne sommerhus, der dannede rammerne for vores retreat.

Man blev mødt med varm te eller kaffe, en tændt brændeovn der buldrede løs og et nærvær, som er svært at beskrive.

 

Weekenden bød på skøn mad lavet af henholdsvis frisk kværnet mel til brødet, grøntsager dyrket af Maj Mys mand på deres egen mark og de lækreste økologiske, ærøske specialiteter. Af den skønneste kvinde, som kun havde vores velbefindende for øje og hele tiden var klar med lækkerier klar til os.

 

Jeg nød roen med mit kamera og de simple detaljer, som regndråberne på et blad, til den visne blomst og de sidste farvestrålende vidnesbyrd om sommeren der gik.

 

Weekenden bød på gåture i stilhed i den skønne vindomsuste natur, som Ærø har at byde på. En stilhed der indbød til reflektion og væren i nuet.

 

Det var stort og jeg kunne sagtens finde på at tage afsted igen. I hvert fald har jeg mod på at gøre som Pippi Langstrømpe: “Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg godt”.

1 thought on “Kvinderetreat med Maj My Humaidan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *