Ferie

Efterårsferie og Liverpool

Det er jo ingen hemmelighed at Dean er fra Liverpool og vi derfor ikke sådan bare kan lære hans familie bedre at kende. Så i sommers besluttede vi at efterårsferien skulle bruges i Liverpool, sammen med Deans familie.

Vi boede på et skønt hotel (Albert Docks Holiday Inn Express) lige ved siden af floden Mersey.

 

 

Rundt langs dokken var der det her skønne hegn med hængelåse, både for kæreste par og til minde om mennesker man har mistet, det satte følelser og tanker i gang, da vi jo har Niels med os altid og det var vigtigt for mig at han også var en del af denne rejse.

Havnefronten var et farverigt og interessant sted med museer, cafeer, restauranter og alt muligt andet også.

 

Vi brugte en dag i Chester Zoo, men kunne snildt have brugt en dag mere. Vi nåede faktisk kun at se halvdelen af dyrene. Skulle nogen få den tanke at besøge Liverpool og Chester zoo, kan det anbefales at tage madpakke med, maden der var virkeligt ikke noget at skrive hjem om. Men hvor var der mange spændende dyr og skønne omgivelser.

(Desværre fandt vi ud af en uges tid efter at vi kom hjem, at to af deres elefanter var død af en virus)

 

(Denne smukke fugl, var Deans yngste lillesøster vældig interesseret i, men den var ikke just interesseret i opmærksomheden)

 

(Det var lige før vi overvejede om vi skulle efterlade ham som et af dyrene i zoo, han passede jo meget godt ind. Men vi blev hurtigt enige om at vi hellere måtte tage ham med hjem igen.)

 

(Deans mor, det var en fornøjelse endelig at møde hende)

 

(Deans ældste lillesøster)

 

(Deans næstyngste lillesøster, som havde fødselsdag dagen før vi tog i zoo og i den anledning fik et kamera af sin mor og et objektiv af os – det var skønt at se at hun kunne bruge sine gaver)

 

Det var en skøn dag, ungerne nød at bruge lidt tid sammen med Deans søskende (vi manglede dog den mellemste, men det må blive næste gang).

 

Vi tog os god tid om morgenen og hyggede i sengen med fjernsyn og afslapning, inden vi gik ned og fik morgenmad på hotellet.

 

En af dagene blev brugt på at udforske Speke hall, som er et Tudor hus, der i dag er beskyttet af The National Trust og åbent for besøg, så man kan se hvordan de levede i 1600-tallet. Det er så vidt jeg er bekendt et af de mest velbevarede fra den tid. I stort set alle rum stod der frivillige, der kunne fortælle om det man så i rummene og historier fra husets historie.

 

Til huset hører også et stort parkanlæg, hvor man kan gå på opdagelse og se om man kan finde Childe of Hale. Vi fandt ham dog ikke, men vi nød en lang tur i både parken og skovområdet rundt omkring. Ungerne fik tid til at lege på legepladsen og i labyrinten, mens vi andre nød lidt at drikke på en bænk.

(Deans yngste lillesøster kunne ikke få nok af svævebanen)

 

(Deans stedmor Elaine, hans far Neil og hans yngste lillesøster Nancy)

 

(Der var de skønneste efterårsfarver alle steder)

 

Vi fik også mødt resten af familien, dog er det ikke alle jeg fik anledning til at fotografere (desværre) – men det var en fornøjelse endelig at sætte ansigter og stemmer på de mennesker Dean har fortalt så meget om. Ungerne nød at møde dem alle og lære deres udvidede familie at kende.

 

Liverpool er en utroligt spændende by, med masser af museer og interessante bygninger, som jeg glæder mig til at besøge igen når vi har mulighed for det.

 

Der var også tid til at kede sig mellem alle aktiviteterne og besøgene.

 

Og et enkelt samlet familiebillede af os fire blev det da også til.

 

Som jeg nævnte i starten, så var der det her rækværk med hængelåse til minde om ens kære, vi besluttede at den bedste måde vi kunne bringe Niels med på ferien var ved at få graveret hængelåse til minde om ham for pigerne og lade pigerne hænge dem op hvor de syntes på rækværket.

 

De er specielt lavet til rækværket idet de ikke kan låses op igen og låsesmedene rundt omkring i byen jævnligt indgraverer hængelåse til formålet. Det var sørgmodigt og alligevel smukt at kunne tage ham med på rejsen på denne måde. Ligesom vi tændte lys for ham da vi var på Kreta. Han er her ikke mere, men han er stadig med os.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *