Fødselsdage, Kærlighed, Sorg

Kære Niels

Kære Niels,

Jeg har villet skrive i et stykke tid, ordene kommer bare ikke så nemt som jeg kunne ønske.

Den 2. april kunne vi fejre din 3. fødselsdag efter vi mistede dig. Den dag er næsten sværere end årsdagen for din død. I år var den sværere end ellers, der er sket så meget siden vi mistede dig og midt i savnet og sorgen over at du er væk, havde vi den lille glæde af boble at vi just havde sagt velkommen til lille T. Det er sådan en underlig ambivalent følelse at sidde i – glæde sig over dette lille nye liv og samtidigt være så forbandet ked af at du ikke er her mere. Jeg ved du ville glæde dig over endnu et liv var blevet budt velkommen til verden og være lykkelig for at livet gik videre til trods, men det er bare ikke altid jeg er lige der.

Jeg elsker det lille livsstykke og jeg er lykkelig for at hun er her, men det fjerner ikke mit savn (ikke at det nogensinde var tanken bag at få hende) og i denne tid kan jeg mærke savnet mere end ellers. Du mangler bare stadigvæk helt vildt meget, både hos mig og hos pigerne.

Den lille er blevet 9 og er slet ikke spor lille længere. Hun gør sig store tanker om livet og døden og alt derimellem. Jeg kan slet ikke forstå at hun allerede er så stor. Dette efterår og vinteren med har godt nok rykket hende. Nærmest over en nat er hun blevet meget mere moden og tænksom. Når ikke tankerne nærmest vælter ud af snakketøjet på hende, så danser eller synger hun – det er som om hun har så meget på hjerte at hun dårligt har plads til at få det hele ud. Til storesøsters utilfredshed er det ikke kun tankerne der sprudler, hun skyder også i vejret som havde hun fået substral i morgenmaden, så meget så at man dårligt kan se hvem der er den ældste af de to.

Vores førstefødte er simpelthen det smukkeste væsen, på trods af at være begyndende teenager og med de faser det fører med sig. Hun savner dig og selvom det er svært, bliver hun bedre og bedre til at sætte ord på hendes følelser og bede om hjælp til at komme igennem de svære perioder. Hun går op i sit kor og i hendes guitar spil og vil så gerne vise de ting hun lærer. Jeg er simpelthen så stolt af hvordan hun udvikler sig fra den lille stille pige, til en moden ung kvinde (forhåbentligt går der endda nogle år inden hun helt er i mål, jeg er slet ikke klar til at give slip på vores lille pige) – hun er en god storesøster og hun gør hvad hun kan for at hjælpe til herhjemme.

Du ville være så stolt af vores piger og hvordan de ar taget imod deres nye lillesøster. De elsker hende betingelsesløst og vil hende så gerne. Som altid stormer yngsten ud i det med sprudlende glæde og kærlighed og er i nuet, som ingen anden. Ældsten har skullet bruge lidt tid til at fordøje oplevelsen af at få en lillesøster mere og til at vænne sig til det lille nummer, men der er ingen tvivl om at hun elsker hende og vil hende.

Men uanset hvor meget glæde og lykke vi har og omgiver os med, så fyldte din fødselsdag hos os alle sammen. Jeg var kun lige kommet hjem med den lille og det var svært at skulle erkende at vi var nødt til at gøre noget andet end vi plejer for at mindes. I stedet for vores sædvanlige restaurantbesøg, som hører sig til når der er fødselsdag i familien, valgte vi at holde den hjemme for min og lille T’s skyld. Dean tog de store med hen og vælge blomster til dig og så kørte de op og gjorde fint hos dig og som altid sendte de dig lidt ord med på vejen. Herhjemme lavede jeg din yndlingsmad og vi hyggede med minder og historier om dig. Da tøserne skulle i seng, var vi alle enige om at det havde været en god fødselsdag, selvom den ikke var som den plejer. Men omvendt intet er jo som det var, det er blot det, det kan være nu.

 

Savner dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *